Polyester niet waterdicht?

Polyester waterdicht? Maar mijn boot blijft toch drijven?

osmose-vocht-meter

 

Dat klopt maar toch laat polyester miniscuul vocht door wat veel ellende kan geven aan uw schip, denk bijvoorbeeld aan osmose. Een epoxy behandeling kunnen wij voor u verrichten als uw boot of schip osmose vertoont of ter preventie van osmose. Bij deze epoxy behandeling is het van belang dat alle stappen zorgvuldig worden uitgevoerd.

Oplossing

Mocht uw boot of schip al last van osmose hebben dan gaan we als volgt te werk:
Eerst wordt de gelcoat verwijderd met onze gelplane machine. Een Gelplane is eigenlijk een grote frees speciaal ontwikkeld voor het schillen van gelcoat. We stellen de Gelplane zo in dat we precies het laagje gelcoat van uw boot of schip afpellen.

Daarna moet het oppervlak grondig gereinigd worden en vervolgens moet alles goed drogen, dit heeft tijd nodig. We bespoedigen het droogproces met verhitting.

Als na een aantal vochtmetingen blijkt dat het vochtgehalte van het polyester weer optimaal is maken we het onderwaterschip strak en werken deze af met meerder lagen epoxy coating. Ons advies is om het onderwaterschip af te werken met aangroei werende coating zoals anti-fouling maar dit is niet noodzakelijk.

Het grote verschil van Epoxy ten opzichte van Polyester is dat Epoxy 100% waterdicht is en dus geen vocht meer door kan laten.

Wenst u meer informatie of een oplossing op maat? Neem dan eens contact op met een van onze professionals.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *