polyester boot poetsen

Polyester boot poetsen

Met professionele vakmensen en apparatuur poetsen wij verweerde / doffe gelcoat weer blijvend op glans. Door de glans af te sluiten met een speciale UV-bestendige wax kunt u lange tijd genieten van een glanzende boot. Voor een lang en blijvend resultaat dient u de polyester boot zelf zo nu en dan eens te wassen.

U kent dat vast wel, na verloop van tijd lijkt uw boot toch wat minder te glimmen dan hij voorheen deed. Hoe goed u hem ook schoonmaakt de glans lijkt niet helemaal terug te komen. Gelcoat heeft de eigenschap om te ver krijten  zodra het langdurig in contact komt met zonlicht en bijbehorende UV straling. De mate waarin dit gebeurd is sterk afhankelijk van de kleur. Bij een licht gekleurde boot zal het minder snel optreden dan bij een donker gekleurde boot. Dit komt omdat er in donkere kleuren meer pigmenten gebruikt worden en deze zijn weer gevoeliger voor verkleuring.

Afhankelijk van de staat van uw boot kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden:

  • Is uw boot nog in goede staat dan voldoet een poetsbeurt met beschermende wax laag
  • Is uw boot dof / verweerd dan zal deze gepolijst moeten worden tot de originele glans en vervolgens afgesloten met een speciale UV bestendige wax laag
  • Heeft uw boot rondom wat lichte schades dan kunt u kiezen voor een schade herstellende polijst beurt. Hierbij worden alles schades professioneel hersteld en vervolgens gepolijst en afgesloten met een UV bestendige wax laag.
  • Benieuwd naar onze eerdere polijst werkzaamheden? Bekijk dan onze projecten.

Mocht u boot dusdanig beschadigd zijn dat poetsen niet het gewenste resultaat geeft dan kunt u er altijd voor kiezen uw boot te laten schilderen / spuiten.

Reinigen / gele aanslag verwijderen

Als de boot een tijdje in het water heeft gelegen wordt vooral de onderzijde van de romp snel vies. Het onderwaterschip raakt vol met aangroei en de romp gaat een vieze gele aanslag vertonen die niet zomaar weg te krijgen is. Om deze gele aanslag te verwijderen zullen er sterke chemische, vaak bijtende, middelen gebruikt moeten worden. 

Heeft u nu geen zin dit vieze werkje zelf te doen dan doen wij het graag voor u! We spuiten het onderwaterschip en de romp schoon van aangroei en vuil en reinigen vervolgens de gehele romp chemisch zodat het polyester zijn originele kleur weer terug krijgt.

Contact polyester boot poetsen

Voor meer informatie over polyester boot poetsen kunt u contact met ons opnemen!