Polyester spuiten | schilderen

Gelcoat dof?

Zwart en grijs zijn de meest populaire kleuren voor sloepen en tenders van de afgelopen jaren. Deze donkere kleuren staan erg mooi en sjiek maar hebben één groot nadeel; Door invloed van de zon (UV) zullen deze donkere kleuren snel hun glans verliezen en grijze matte vlekken gaan vertonen. De romp blijft meestal in redelijk staat maar het bovendek gaat vaak erg hard achteruit. Polijsten en poetsen geeft vaak alleen een kortstondig resultaat en binnen enkele weken komen de doffe verkleuringen weer terug. Dit probleem komt veelal voor bij boten uit het goedkopere segment maar ook uit het duurdere segment is het niet tegen te houden

De enige duurzame oplossing voor de lange termijn is het opnieuw spuiten. Wij schuren de gelcoat, herstellen lichte beschadigingen en spuiten de boot opnieuw in een speciale uv bestendige polyester lak. Deze hoogglans lak is niet onderhevig aan verkleuring en behoud zijn glans.

Heeft uw sloep of tender last van doffe plekken? Neem eens contact met ons op en wij kijken graag samen met u naar de juiste oplossing!

Spuiten van polyester

Schilderen of spuiten van boten en schepen is iets waar wij goed in zijn maar alleen doen in uiterste gevallen. Een boot of schip blijft het mooist en behoud het beste zijn waarde als het in de originele gelcoat staat. Daarom zullen wij altijd eerst kijken of polyester poetsen en polijsten een oplossing kan bieden. Is uw boot of schip in zo’n  slechte staat dat er met de originele gelcoat niets meer te halen is dan is het schilderen of spuiten een perfecte oplossing

Polyester schade of restauratie

In geval van polyester/gelcoat schade, haarscheurtjes of ouderdom van de gelcoat kunnen wij uw boot gedeeltelijk of compleet schilderen of spuiten in onze moderne spuitcabine. Uw boot krijgt dan een hele nieuwe uitstraling. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw boot een nieuwe kleur te geven en daarmee een hele nieuwe “look”. Tegelijkertijd kunnen wij het onderwaterschip, als nodig, een anti-fouling behandeling geven.

Contact Polyester spuiten en schilderen

Komt u vrijblijvend langs om de mogelijkheden met ons te bespreken. U kunt ook contact opnemen met een van onze experts voor een vrijblijvend advies.