Polyester boot bouwen

Polyester Botenbouw

Polyester en boten kunnen vaak in een adem genoemd worden. Het merendeel van de boten is gebouwd van polyester daardoor draait de polyester botenbouw nog steeds op volle toeren. Of het nu gaat om een polyester roeiboot, polyester sloep of polyester jacht, als mensen het kunnen bedenken kan het uit polyester gemaakt worden. Ook Dynamic Polyester Center heeft een ruime ervaring in de bouw van polyester boten. Zo hebben wij in het verleden meerdere sloepen mogen bouwen en hebben wij een speciale rib voor de waterhulpdienst mogen ontwerpen en bouwen. (zie project)

De romp van deze rib hebben wij gebouwd uit de mal van een Phantom 28. Het doel van de waterhulpdienst is om tijdens alle weersomstandigheden uit te kunnen varen. Hierdoor moest de polyester romp onverwoestbaar gebouwd worden. Nu de “Thunder” alweer een aantal jaar rondvaart kunnen we zeggen dat deze rib onverwoestbaar is.

Polyester sloepen

De laatste jaren zijn polyester sloepen erg populair. Sloepen zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklasse’s. Let bij de aanschaf van een goedkopere sloep goed op de kwaliteit van het polyester. De goedkopere sloepen worden veelal gebouwd in Polen en Turkije en deze landen staan niet bekend om de polyester kwaliteit voor botenbouw. Sommige van deze sloepen zitten vol met lucht insluitingen welke pas zichtbaar worden na een aantal maanden gebruik. Ook hebben deze sloepen met enige regelmaat last van osmose, vaak zelfs binnen het eerste jaar . Bent u op zoek naar kwaliteit, kies dan voor een Nederlands product. Met voorkeur een boot van Dynamic Polyester Center.

Staat u voor de aankoop van een sloep en heeft u graag wat meer informatie over waarop te letten, neem dan contact met ons op.

Polyester reparatie

Ook als u reeds in het bezit bent van een mooie polyester boot helpen wij u graag. Onze vakkundige mensen staan voor u klaar in geval van polyester schade of het poetsen en polijsten van uw boot. Uw gebruikte boot zal er weer als nieuw uit komen te zien.

Meer informatie polyester boot bouwen

Wilt u weten het bouwen van polyester boot? Bekijk de greep uit onze projecten. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen voor meer informatie: wij vertellen u graag meer over de werkzaamheden van Dynamic Polyester Center.