Epoxy behandeling polyester

Osmose? Epoxy behandeling boot!

Heeft u osmose plekken ontdekt op uw boot? Dan kan Dynamic Polyester Center u verder helpen! Wanneer uw boot of schip tekenen van osmose vertoont, dan pakken we dit gericht aan met onze epoxy behandeling. Ook wanneer u osmose juist wilt voorkomen, maken wij gebruik van epoxy. Zorgvuldigheid is essentieel om de behandeling te laten slagen. Ons team van experts zet daarom hun jarenlange ervaring in om osmose succesvol te voorkomen of verhelpen.

Het type water, de temperatuur hiervan en een gebrekkige constructie van de boot zijn bekende oorzaken van osmose. De boot hoeft dus helemaal niet op leeftijd te zijn om met osmose te maken te krijgen. Sterker nog, onzuiverheden in de gelcoat en het laminaat zijn de graadmeters voor het ontstaan van osmose.

De epoxy behandeling van Dynamic Polyester Center behandelt en voorkomt osmose zodat u kunt genieten op het water!

Werkwijze epoxy behandeling

Boten en schepen die tekenen van osmose vertonen, behandelen wij op professionele wijze. Eerst wordt de gelcoat verwijderd met onze gelplane machine. Dit is een grote frees, speciaal ontwikkeld voor het schillen van gelcoat. De gelplane wordt zo ingesteld dat we precies en alleen het laagje gelcoat van uw boot afschrapen. De volgende stap is de reiniging van het oppervlak, dat goed moet drogen. Dit heeft tijd nodig; wij bespoedigen het droogproces door middel van verhitting. Secure vochtmetingen geven vervolgens aan of het polyester geschikt is om de behandeling voort te zetten. Indien dit het geval is, maken we het onderwaterschip strak en werken we dit af met meerdere lagen epoxy coating. Deze coating bestellen we in de RAL kleur van uw boot, zodat de aanpassing bijna niet te zien is.

Afwerking

Dynamic Polyester Center adviseert om het onderwaterschip tot slot af te werken met groei-werende coating, zoals antifouling. Dit is optioneel: aangezien de epoxy 100% waterdicht is, kan deze zonder extra bescherming het water in. De epoxy coating is eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Wij werken alleen met professionele systemen zoals De IJssel Coatings en International om de kwaliteit van de behandeling te garanderen. Zo kunt u op een duurzame oplossing vertrouwen!

Contact Epoxy behandeling polyester

Wilt u meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.