Powerboat simulator

Powerboat simulator, de geboorte van..

Beste DPC, wij willen over een maand op de beurs van Orlando staan met een powerboat simulator, hoe gaan we dat doen? Zo begon deze opdracht ongeveer.. Omdat wij een uitdaging nooit uit de weg gaan zijn we direct gaan nadenken over de mogelijkheden. Toevallig hadden wij hadden nog een gebruikte raceboot liggen, namelijk een Phantom. Deze deed qua formaat redelijk aan de eisen dus daarmee zijn we aan de slag gegaan.

In stukken zagen..

Om tot de gewenste afmetingen te komen hebben we de powerboat eerst in stukken gezaagd. Vervolgens hebben we het dek van de romp gedeeld. Op deze manier konden we het stalen frame in de powerboat plaatsen. Deze hebben we  één gemaakt met het polyester. Hiervoor waren een hoop aanpassingen nodig in het polyester en dit ging niet zonder slag of stoot. Maar zoals altijd, de aanhouder wint!

De opbouw

Nu kon het opbouwen van de powerboat simulator beginnen. Omdat de voorkant en achterkant van de romp open gezaagd waren moesten we deze weer dichtmaken zodat de full motion actuators erop zouden passen. Hiervoor hebben we de modellen afgevormd en met behulp van een zelf gebouwde mal de voorkant en achterkant weer dicht gemaakt. Na het strak maken van al het polyester hebben we het geheel gespoten, gepolijst en voorzien van een stootrand. Vervolgens hebben wij het interieur laten bekleden.

Al met al een race tegen de klok maar met een geweldig resultaat! Ondanks de tijdsdruk hebben we samen met onze klant Cruden met veel plezier aan dit project gewerkt en op tijd afgerond voor de beurs in Orlando!  De simulator is full motion, dat wil zeggen dat deze de bewegingen nabootst zodat het net lijkt alsof je echt aan het varen bent. Een jaar na data hebben we ook de afgezaagde neus nog in orde gemaakt zodat deze voor de powerboat simulator gezet kan worden als decoratie.

Benieuwd naar onze andere simulatoren?

Terug naar projecten


Call Now Button
× Hoe kan ik je helpen?