Antifouling op polyester

Antifouling: voorkom aangroei

Ligt uw boot in het water? Dan heeft u antifouling nodig! Deze verfsoort – waar biociden, koper, chloorrubber en andere aangroei-werende middelen aan zijn toegevoegd – voorkomt dat algen, schelpjes en mosselen zich hechten aan het onderwaterschip. Antifouling is de manier om het onderwaterschip goed te converseren. Dit komt de levensduur en waarde van uw boot op korte en lange termijn ten goede! Antifouling is een optionele toevoeging van onze osmose behandeling en de epoxy behandeling.

polyester reparatie sloep antifouling
polyester reparatie sloep antifouling schade
polyester reparatie sloep antifouling schade
polyester reparatie sloep antifouling schade
polyester reparatie sloep antifouling schade

Ons team van polyester experts bekijkt elke boot met een frisse blik en zorgt ervoor dat deze op maat wordt behandeld. Op verzoek tillen wij uw boot uit het water en spuiten we deze schoon. De oude antifouling-laag wordt verwijderd, waarna de hecht primer wordt aangebracht. Het onderwaterschip krijgt meerdere lagen nieuwe antifouling. Uiteraard kunnen we dit aanbrengen in een kleur naar keuze!

Antifouling is noodzakelijk

De gemiddelde boot ligt langere tijd in het water, waardoor er op het onderwaterschip doorgaans een forse aangroei ontstaat. Deze aangroei kan bestaan uit schelpjes, algen en mosselen, en staat ook wel bekend als een ‘baard’. Antifouling is noodzakelijk omdat de aangroei de volgende problemen veroorzaakt:
• Aantasting van de onderlagen van de boot en corrosie
• Versneld optreden van osmose waardoor – in geval van polyester boten – het polyester wordt aangetast
• Extreem brandstofverbruik: de motor probeert op snelheid te komen met een aangroei die afremt
• Snelheidsverlies: de aangroei zorgt voor extra weerstand
• Vermindering van de levensduur en waarde van uw boot.

Neosil anti aangroei

Ook kunnen wij uw onderwaterschip voorzien van een Neosil coating. Neosil is een coating op siliconen basis waardoor aangroei geen kans heeft te blijven zitten. Een klein stukje varen is genoeg om alles er weer af te halen. Nadat de Neosil coating door ons vakkundig aangebracht is heeft u er 5 tot 7 jaar geen omkijken meer naar. Tijdens de winterstalling hoeft u er alleen maar een borstel met een sopje water langs te halen en alles is weer als nieuw. Wij hebben een korte video gemaakt om te laten zien hoe het werkt:

Heeft u vragen over onze aanpak? Neem dan contact met ons op. Onze eerdere projecten bekijkt u op onze projectpagina. Wanneer u kiest voor Dynamic Polyester Center, kunt u rekenen op kwaliteit, zorgvuldigheid en duurzaamheid. Het is ons doel om u langdurig en met veel plezier het water op te helpen. Daarom nemen wij u graag al het werk uit handen!

Contactaanvraag Offerteaanvraag

Call Now Button
× Hoe kan ik je helpen?